Ο Δήμαρχος του Κάστερμπριτζ - Thomas Hardy



O Χέντσαρντ είναι ένας νέος θεριστής που φτάνει με την γυναίκα του και το κοριτσάκι τους σε ένα πανηγύρι. Εκεί θα μεθύσει, αποφασίζοντας να δημοπρατήσει τη γυναίκα του και το παιδί του, πουλώντας τους τελικά σε έναν ναυτικό. Σύντομα θα συνειδητοποιήσει τι έκανε και θα μετανιώσει ορκίζοντας τον εαυτό του να μην ξαναβάλει γουλιά από αλκοόλ για τα επόμενα εικοσιένα χρόνια, όσα και τα χρόνια που είχε ζήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Μετά από πολύ καιρό θα τον αναζητήσει η πρώην γυναίκα του μαζί με την μεγαλωμένη πια κόρη τους ανακαλύπτοντας ότι έχει γίνει δήμαρχος στο Κάστερμπριτζ.

Το βιβλίο διαβάζεται με γρήγορους ρυθμούς χωρίς να προλάβει κανείς να βαρεθεί καθώς ο Χάρντυ ξεδιπλώνει μια ιστορία που έχει ανατροπές επιστρατεύοντας την οπτική και άλλων πέραν του πρωταγωνιστή χαρακτήρων του.

Στο διάστημα αυτό της καραντίνας, ο Δήμαρχος του Χάρντυ ήταν για μένα ένα ανέφελο και ευχάριστο ανάγνωσμα με την σφραγίδα ενός κλασικού έργου αλλά και την ταυτότητα της εποχής εκείνης που του στερεί ίσως λίγη απ’ τη διαχρονικότητά του κάνοντας το φορές φορές να φαίνεται κάπως παλαιό.

 



Σχόλια