Πουτάνες φόνισσες - Roberto Bolaño




Όταν έχεις στα χέρια σου μια συλλογή διηγημάτων θέλοντας και μη θα τα συγκρίνεις μεταξύ τους. Συμβαίνει πολλές φορές το αποτέλεσμα να είναι άνισο. Να ξεχωρίζουν τρία, τέσσερα από αυτά και τα υπόλοιπα να μείνουν 'σε δεύτερο πλάνο'. Κάτι τέτοιο δε συνέβη μ' αυτή τη συλλογή του Χιλιανού συγγραφέα. O Bolaño είναι ένας εξαιρετικός διηγηματογράφος. Οι ιστορίες του που κινούνται γύρω απ' την πατρίδα του, το Μεξικό και την Ευρώπη εστιάζουν στις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από τη λογοτεχνία, την ποίηση, τη μαύρη μαγεία, τη νεκροφιλία, το ποδόσφαιρο, τον κινηματογράφο.

Οι Πουτάνες φόνισσες είναι ακόμα ένα βιβλίο του Bolaño στο οποίο η αμεσότητα της γραφής του, η παρακμιακή ατμόσφαιρα και οι ήρωες που μοιάζουν να βρίσκονται τόσο κοντά σου κυριαρχούν. Δεν έχω διαβάσει ακόμα κάτι που να με έχει απογοητεύσει και ασφαλώς θα συνεχίσω να τον ακολουθώ και στο υπόλοιπο έργο του.

Υ.Γ: Στα ισπανικά διαβάστηκε και αυτό. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί σπάνια θα δυσκολέψει κάποιον με ένα καλό επίπεδο. Αξίζει να το επιχειρήσετε.



Σχόλια