'Ακαπούλκο' - Μυθιστόρημα (2018)


Το 'Ακαπούλκο' είναι το νέο μου βιβλίο για το 2018.
Ένας καλός φίλος με ρωτάει: Γιατί να το βγάλεις μόνος σου;
Γιατί όχι; Το ‘Ακαπούλκο’ το τελείωσα το 2015 και το άφησα στο (ψηφιακό) συρτάρι γιατί είχα τέτοια πρεμούρα να ξεκινήσω το επόμενο μου μυθιστόρημα που δεν ασχολήθηκα με την αποστολή του σε εκδοτικούς. Εχμ … όχι ακριβώς! Αυτή είναι εν μέρει η αλήθεια. Ένα βιβλίο ('Θήτα', 2014) που είχε προηγηθεί και το οποίο επίσης δεν είχα καταφέρει να βγάλω σε έναν εκδοτικό οίκο είχε συννεφιάσει τις αντοχές μου κι έτσι προτίμησα να το αφήσω στην άκρη φοβούμενος ότι μπορεί να είχε την ίδια τύχη.
Όταν πια βρέθηκα με δυο μυθιστορήματα τελειωμένα αποφάσισα να προσπαθήσω εκ νέου, κι έτσι βρέθηκα εδώ, σ’ αυτή την ανάρτηση έπειτα από αρνητικές απαντήσεις ή θετικές υπό την προϋπόθεση της οικονομικής συνδρομής – κάτι που είχα απορρίψει εξ αρχής μια και ούτως ή άλλως δεν υπήρχε η δυνατότητα. Γιατί λοιπόν, θα πρέπει να βγάλει κανείς μόνος του ένα πόνημα όταν ξέρει εκ των προτέρων ότι δεν θα ασχοληθεί κανείς μ’ αυτό; – το λογοτεχνικό κατεστημένο αγνοεί αυτές τις προσπάθειες γιατί η αλήθεια είναι ότι είναι πολλές, πάρα πολλές και αμφίβολης ποιότητας. Επίσης, και χρονικά, με τόσα βιβλία που κυκλοφορούν από τους εκδοτικούς, ενδεχομένως να μην επαρκούσε (Αν ψάξετε το ιστολόγιό μου σίγουρα δεν θα βρείτε κανένα ebook από ανεξάρτητο συγγραφέα). Τότε, γιατί;
Ε, λοιπόν, είναι εξοργιστικά απλό: Διότι.
Διότι το Ακαπούλκο ήθελα να ανέβει στις πλατφόρμες που ανέβηκε κι ας το διαβάσουν μια χούφτα άνθρωποι.
Διότι είναι ένα μυθιστόρημα που μου χάρισε πολλές ώρες συγγραφής και σκέψης, με βοήθησε στο να αντιμετωπίζω την καθημερινότητα με μια προσμονή, αυτή της ενασχόλησής μου μ’ αυτό για κάποιες ώρες μέσα σε ένα προβλέψιμο 24ωρο.
Διότι είναι ένα βιβλίο που μου απέδειξε ότι μπορώ να γράψω άλλο ένα μυθιστόρημα και να πάρω κουράγιο για να ξεκινήσω το επόμενο.
Διότι μέσα από τη συγγραφή του είδα ότι βελτιώνομαι κι ότι έχοντας αυτό κατά νου θα μπορούσα ενδεχομένως να γίνω καλύτερος στο επόμενο.
Διότι με κάθε βιβλίο που τελειώνω αποκτώ έναν δεσμό μαζί του κι ας φαίνεται μετά την ολοκλήρωσή του πόσο μακριά είναι κανείς για να πλησιάσει αυτούς που θαυμάζει και πόσο μάταιο φαντάζει να προσπαθεί.
Το ‘Ακαπούλκο’ σας περιμένει εδώ:
Κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική μορφή – ebook ePUB, mobi, pdf – και διατίθεται για κατέβασμα απ’ το Barnes & Noble, το smashwords και το kobo. Επίσης μπορείτε να το βρείτε και στο iBooks. Μπορείτε να το παραγγείλετε και σε έντυπη μορφή, από το Lulu.comεδώ


Κι εδώ μπορείτε να διαβάσετε τα δυο πρώτα κεφάλαια.

Σχόλια