Ο χορός της Νίκης - Antonio Skármeta


 O χωρός της Νίκης του χιλιανού συγγραφέα Antonio Skármeta (περισσότερο γνωστός από τον Ταχυδρόμο του Νερούδα στον οποίο βασίστηκε η ταινία Il Postino) είναι ένα γοητευτικό μυθιστόρημα, μια ιστορία τριών προσώπων που εκτυλίσσεται στο Santiago της Χιλής.
Ο Ángel Santiago είναι ένας νέος που οδηγήθηκε στην φυλακή επειδή έκλεψε ένα άλογο και ο Vergara Grey είναι ένας διάσημος διαρρήκτης που έχει χτίσει τη φήμη του πάνω σε αναίμακτες επιχειρήσεις. Οι δύο τους παίρνουν εξιτήριο απ' τη φυλακή εξ αιτίας μιας αναπάντεχης αμνηστίας και βρίσκονται άνεργοι σε μια Χιλή που αναρρώνει μετά την δικτατορία του Πινοσέτ.

Ο νεαρός Ángel θα γνωρίσει την Victoria, μια 17χρονη μαθήτρια που ονειρεύεται να ξεφύγει από την καταθλιπτική μητέρα της και να γίνει μια διάσημη μπαλαρίνα. Ο Ángel θα βρει τον Vergara και θα προσπαθήσει να τον πείσει να πάρει μέρος σε μια ληστεία που έχει σχεδιάσει ένας γνωστός τους κατάδικος. 

Η φιλία, ο έρωτας, η αγωνία για την έκβαση της ιστορίας με φόντο την πόλη του Santiago, ένα σκηνικό που απολαμβάνεις, ένα μυθιστόρημα με γρήγορη πλοκή και πολλούς διαλόγους, ό,τι πρέπει για αυτές τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, σε ένα μπαλκόνι της πόλης παλεύοντας με την απογευματινή νύστα.


Σχόλια