'Θήτα' - το νέο μου μυθιστόρημα



Όσα δεν φτάνει η αλεπού ...
Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής κατά τη διάρκεια του οποίου όσοι εκδοτικοί οίκοι ενδιαφέρθηκαν ζητούσαν χρηματική συμμετοχή το οποίο είναι και κατανοητό μέχρι ενός σημείου λόγω κρίσης, αποφάσισα να βγάλω το επόμενο βιβλίο μου – και το όνομα αυτού ‘Θήτα’ - ακολουθώντας την ίδια διαδρομή με τον 'Καναπέ': αυτοέκδοση στα Amazon σε μορφή ebook και στα Lulu σε έντυπη μορφή.
Τι κερδίζω μ' αυτή την κίνηση αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι πολλοί λίγοι θα ενδιαφερθούν και το βιβλίο θα περάσει ουσιαστικά απαρατήρητο; Απλά την ικανοποίηση ότι το βγαλα και το κίνητρο για να συνεχίσω με τα επόμενα που έχω κατά νου. Μα είναι αρκετό θα πείτε ή μήπως θα ήταν καλύτερο να το φυλάξω και να το βγάλω όποτε το επιτρέψουν οι συνθήκες; Για μένα οι προσπάθειες ακολουθούν μια πορεία, όταν θεωρήσω ότι έφτασαν στο τέρμα πρέπει το αποτέλεσμα να βγει προς τα έξω. Έτσι λοιπόν το 'Θήτα' θα είναι διαθέσιμο για κατέβασμα (Amazon) ή παραγγελία (Lulu) σε λίγες μέρες και όσοι πιστοί προσέλθετε.
Το βιβλίο έχει επιμεληθεί η Αθηνά Ζαχαράκη ενώ το εξώφυλλο το έχει σχεδιάσει η Κατερίνα Γλύκα. Μια μικρή περίληψη του περί τίνος πρόκειται ακολουθεί:

Έξι άνθρωποι που συνδέονται αλλόκοτα μεταξύ τους… Έξι διαφορετικές ιστορίες που «τρέχουν» μέσα σ’ ένα τρένο, το οποίο κατευθύνεται με εξίσου αλλόκοτη, σχεδόν δαιμονική, ταχύτητα προς τη συμπρωτεύουσα... Κι ένα άκρως μυστηριώδες λαχείο που και οι έξι αγοράζουν μόλις λίγο πριν από την επιβίβασή τους.
Ο Αλέξης έχει αποφασίσει να αναζητήσει και να βρει την τύχη του στην Ευρώπη, μακριά απ’ την οικογένεια του θείου του που τον υιοθέτησε μετά το μοιραίο ατύχημα των γονιών του. Η Άννα πηγαίνει κι αυτή στη Θεσσαλονίκη για να πάρει μέρος στην πρώτη της έκθεση ζωγραφικής, κουβαλώντας την προβληματική σχέση με τον αδερφό της και την πρόσφατη φιλία με μια τυφλή. Η Δήμητρα διαθέτει ένα πολύ ιδιαίτερο χάρισμα που της επιτρέπει να διαισθάνεται τον κίνδυνο και να μαντεύει τις συμφορές. Φεύγει από την Αθήνα, αφήνοντας πίσω το φυλακισμένο για απαγωγή γιο της. Ο Αριστοτέλης ταξιδεύει με νωπή την απώλεια της γυναίκας του. Ο Αναστάσης αναζητά το επόμενο καλό παιχνίδι πόκερ και η Λίζα ετοιμάζεται να συναντήσει στη συμπρωτεύουσα τον εκδότη που θα αναλάβει να προωθήσει το πρώτο της μυθιστόρημα, που στην πραγματικότητα όμως έχει γραφτεί από κάποιον άλλο. Το τρένο αδειάζει σιγά σιγά και οι έξι απομένουν οι μόνοι επιβάτες. Σύντομα, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα σκοτεινό παρελθόν κι ένα αβέβαιο μέλλον.


Σχόλια

  1. Και πολύ καλά έκανες, φίλε μου Σπύρο! Αρκετά με την εκμετάλλευση από τους εκδοτικούς!
    Σου εύχομαι Καλή Επιτυχία από καρδιάς για το "Θήτα", το οποίο και σπεύδω να παραγγείλω πάραυτα!
    Την αγάπη μου και θα τα πούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλοτάξιδο το "Θήτα" σου! Ενδιαφέρουσα η πλοκή ... ανυπομονώ να δω τη συνέχεια. Μπράβο στο κουράγιο και τη δύναμή σου. Μαριέτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλη σας επιτυχία. Αυτή ειναι η ουσία ακριβώς. Πολύ ωραια πράξατε. Ετοιμος λοιπόν για άλλα! Με τις ευχες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειμαι η Ελενη Στασινου και δεν ηξερα πως να συνδεθω...χαχα Και πάλι καλή επιτυχια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλοτάξιδο Σπύρο! Πάντα δημιουργικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου