Χήρα για ένα χρόνο - John Irving



Στο 'Χήρα για ένα χρόνο' του John Irving συναντάμε όχι ένα ούτε δυο, αλλά τέσσερις συγγραφείς. Το ιδαίτερα ευχάριστο και καλογραμμένο μυθιστόρημα ξεκινάει με την μικρή Ρουθ, την ηρωίδα του βιβλίου να πιάνει στα πράσα την μητέρα της Μάριον(και μετέπειτα συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων) με τον 16χρονο εραστή της Έντι Ο Χέαρ (και μετέπειτα συγγραφέα μυθιστορημάτων με θέμα τις σχέσεις ανδρών με κατά πολύ μεγαλύτερες γυναίκες) γιατί νόμιζε απ' τις φωνές που έφταναν μέχρι το δωμάτιο της ότι έκανε εμετό. Η Μάριον σκοπεύει να εγκαταλείψει τον σύζυγό της Τεντ Κόουλ συγγραφέα παιδικών βιβλίων, ανήμπορη να διαχειριστεί την φθορά του γάμου της και την απώλεια πριν από μερικά χρόνια των δυο γιών της σε τροχαίο ατύχημα.
Το βιβλίο αν και ογκωδέστατο - 650 μεγάλες σελίδες - ήταν εξαιρετική παρέα τις Άγιες μέρες του Πάσχα, γεμίζοντας τις ώρες με πολλές και ποικίλες ιστορίες που σε αρκετά σημεία ανέλυαν μέσα από τη ματιά του Irving εκτός απ' τα ίδια τα πρόσωπα και την διαδικασία της συγγραφής.
Σίγουρα στο εγγύς μέλλον θα αναζητήσω και το 'Ο Κατά Γκαρπ Κόσμος' μια κι αυτή η πρώτη γεύση απ' τον συγγραφέα με άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις ...


Σχόλια

  1. Ενδιαφέρον ακούγεται - ειδικά η δυνατότητα να παρακολουθείς από ''μέσα'' τους συγγραφείς. Ωραίο blog, καλή επιτυχία στον ''Καναπέ'' σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, καλή επιτυχία και με το δικό σου blog! Το πρόσθεσα σ' αυτά που παρακολουθώ,

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου